Bassam werkt als .NET developer in de zorg-IT. Hij vertelt hoe hij samen met zijn collega's elke dag streeft naar hetzelfde doel: het afleveren van de meest kwalitatieve software voor de zorg. Zo zijn ziekenhuizen steeds voorzien van de beste IT-oplossingen.

Maak impact in de zorg als developer

Een vliegende start als .NET developer in de zorg-IT

Zes jaar geleden vluchtte ik uit Syrië vanwege de oorlog en kwam ik in België terecht. In Syrië had ik een diploma in de Geologiewetenschappen behaald, maar ik was tegelijkertijd ook geïnteresseerd in IT en programmeren en volgde daarom enkele basiscursussen. In België kreeg ik de kans om verschillende programmeercursussen te volgen bij het CVO, waarna ik afstudeerde als graduaat programmeren aan de AP Hogeschool. Ik kwam de vacature van .NET developer in de zorg-IT bij ChipSoft toevallig tegen op LinkedIn en kon na een vlotte sollicitatieprocedure meteen aan de slag!

Tijdens mijn zoektocht naar werk was ik eigenlijk vooral op zoek naar een klein bedrijf omdat je daar als junior ontwikkelaar toch vaak meer begeleiding krijgt. ChipSoft behoorde al tot de iets grotere bedrijven, maar ik ben blij dat ik toch op gesprek ben gegaan. Ik had meteen een positieve indruk en het hele proces verliep vlot en duidelijk. Bovendien word je als startende ontwikkelaar heel goed begeleid. Iedereen begint met een opleiding van een maand, ongeacht hoeveel ervaring je hebt. Er staat een gestructureerde omgeving op om starters zo goed mogelijk te begeleiden en via wekelijkse feedbackmomenten word je intensief opgevolgd. Bovendien word je tijdens je startperiode ondergedompeld in de wereld van de zorg-IT via interessante kennissessies zodat je het product, het bedrijf en de technologie snel leert kennen.


Zorg en IT: een belangrijke combinatie

Ik werk voor de ADT-module van ons elektronisch patiëntendossier (EPD) HiX. Met onze software ondersteunen we ziekenhuismedewerkers bij alle denkbare werkprocessen. ADT staat voor Admission-Discharge-Transfer en is een module die de inschrijving van een patiënt, het ontslag en de overdracht naar een andere afdeling regelt. Ik zorg er samen met mijn team voor dat deze processen zo makkelijk mogelijk geregistreerd kunnen worden. Een inschrijving werkt bovendien vanaf een patiënt het ziekenhuis binnenkomt tot het einde van de behandeling. Daartussen kan het zijn dat de patiënt verschillende afdelingen in het ziekenhuis passeert. Daarom is het belangrijk om een goede gegevensflow tussen de verschillende afdelingen te hebben. Ook die koppelingen zetten wij op.

Voordat ik hier aan de slag ging, had ik de link tussen zorg en IT eigenlijk nooit gelegd. Ik had geen idee hoe belangrijk IT in de zorgsector eigenlijk is. In de eerste plaats denk je vooral aan de zorgverleners en veel minder aan alle anderen die meer op de achtergrond werken. Zoals administratieve medewerkers die zich bijvoorbeeld bezighouden met de inschrijvingen van patiënten, ook al is dit een heel belangrijk aspect binnen het ziekenhuis. Het is dan ook een heel fijn gevoel dat je zelfs als ontwikkelaar impact kan maken in zorg.


Continu software optimaliseren

ChipSoft is een boeiende werkplek omdat er genoeg ruimte is voor eigen creativiteit. Je volgt natuurlijk bepaalde principes, maar je bent wel vrij om je eigen manier van ontwikkelen te volgen en je eigen oplossingen uit te werken. We werken ook allemaal aan de continue verbetering van onze software. Het doel is steeds om een kwalitatief product neer te zetten waar klanten jaren mee verder kunnen. Er wordt hard ingezet op die duurzame manier van ontwikkelen, terwijl dat in andere bedrijven vaak steeds minder het geval is. Kwaliteit is beter dan kwantiteit, daarom werken we aan één goed product in plaats van meerdere verschillende producten. Dat vind ik net leuk.


Fijne werksfeer

Daarnaast zijn we gelegen op een toplocatie die makkelijk te bereiken is en werken we in een mooi modern kantoor. De sfeer tussen collega's is heel goed en je kan altijd bij elkaar terecht met vragen of om meningen uit te wisselen. Ook na de werkuren doen we geregeld iets samen, wat het leuk maakt om je collega's ook op een andere manier te leren kennen!


Iets voor jou?

Wil jij net als Bassam zorgverleners ondersteunen met innovatieve software? Bekijk dan zeker onze vacatures en komen samen met onze andere developers impact maken in de zorg!

Ontdek onze vacatures