Als software consultant zet Karen zich dagelijks in om de registratieprocessen van zorgverleners te vergemakkelijken met de toepassing van elektronisch patiëntendossier (EPD) HiX. In deze blog vertelt ze waarom ze werken in de zorg-IT zo interessant en uitdagend vindt.

Ontdek onze vacatures!

Interesse in medische wereld

De medische wereld heeft mij altijd al geïnteresseerd. Daarom koos ik destijds om biomedische wetenschappen te gaan studeren. De focus van deze studie lag echter grotendeels op wetenschappelijk onderzoek en dat behoorde minder tot mijn interessegebied. Daarom besloot ik na mijn afstuderen om een andere richting uit te gaan. Toen ik een vacature van ChipSoft tegenkwam, heb ik niet lang getwijfeld om te solliciteren. De functie klonk interessant en echt iets voor mij. Het is me dan ook alleen maar goed bevallen en vier jaar later werk ik nog steeds met plezier in de zorg-IT!


Werken in de zorg-IT = samen de software verbeteren

Als software consultant heb je een gevarieerd takenpakket. We ondersteunen ziekenhuizen bij de implementatie van het elektronisch patiëntendossier en ook na de livegang met HiX bieden we support waar nodig. Zo kunnen zorginstellingen eventuele vragen of problemen indienen via een support call, die we dan zo snel mogelijk proberen op te lossen. Daarnaast ontwikkelen we ook nieuwe functionaliteiten om het EPD steeds te verbeteren. We vragen bij de ziekenhuizen na wat ze in HiX zouden willen zien en dan werken wij op basis daarvan een functioneel ontwerp uit. Nadien gaat het team van Research en Development hiermee aan de slag om te kijken of het mogelijk is om deze aanpassingen in te bouwen in de software. Ten slotte geven we ook opleidingen aan zorgverleners over de werking van HiX, zodat zij klaar zijn om het programma te gebruiken eens het ziekenhuis live is met de software.


Cardiologie en attesten: twee boeiende werelden

Op die vier jaar ben ik doorgegroeid naar teamleider van het onderdeel EPD. Zelf focus ik me vooral op cardiologie en attesten. Voor cardiologie sta ik in contact met de cardiologen uit klant-ziekenhuizen en kijk ik samen met hen naar de registratieprocessen die ze moeten doorlopen. Die processen proberen we zo veel mogelijk te vereenvoudigen. Dat doen we door onze software HiX zo goed mogelijk op de werkprocessen van de cardiologen af te stemmen.

Het andere onderdeel waar ik voor verantwoordelijk ben, is attesten. In België heb je voor verschillende toepassingen een verklaring nodig van een arts. Zo'n verklaring noemen we een attest. Denk maar aan een bewijs van behandeling zodat je een terugbetaling kan aanvragen bij de mutualiteit, maar ook ziektebriefjes voor de werkgever of een attest voor de verzekering. Deze attesten kunnen door de arts eenvoudig vanuit HiX worden opgesteld en afgeprint.

Voor dit onderdeel werk ik heel nauw samen met Johan, die als ontwikkelaar hiervoor verantwoordelijk is. Als er nieuwe zaken nodig zijn in de software of bepaalde functionaliteiten moeten worden aangepast, dan gaan we samen op zoek naar de beste oplossing. Het is dan ook heel handig dat we allemaal op dezelfde verdieping zitten. Zo kunnen we altijd snel even bij elkaar langsgaan om naar het probleem te kijken.

Cardiologie en attesten zijn dus twee totaal verschillende domeinen die elk hun uitdagingen met zich meebrengen. Dat houdt mijn werk interessant!


Waarom ChipSoft?

Binnen het team heerst er een hele leuke en informele sfeer. We zijn een jong team en iedereen komt goed met elkaar overeen. Ook buiten de werkuren doen we geregeld iets samen. Zo gaan we bijvoorbeeld elke maand met alle collega's iets drinken op de site van het kantoor. We doen ook elk jaar met een groepje geïnteresseerden mee aan de Antwerp 10 Miles en werden overlaatst getrakteerd op een medewerkersdiner. Zo leer je je collega's steeds beter kennen en wordt de stap om vragen te stellen ook veel minder groot.

Daarnaast is ChipSoft een interessante werkplek. Er moet nog veel ontwikkeld worden en er zit genoeg uitdaging in de job. Werken in de zorg-IT bied je hebt een gevarieerd takenpakket waarbij je op locatie gaat bij de klant, eindgebruikers opleidt, maar ook op kantoor samen aan de software werkt. Je werkt niet echt in de zorg, maar wel voor de zorg. Je moet er dus wel voeling mee hebben, aangezien je veel in contact komt met zorgverleners. Verschillende zorgachtergronden komen hier dus samen en kunnen hun ervaring van op de werkvloer inzetten om de software beter te maken.


Iets voor jou?

Klinkt werken in de zorg-IT interessant? Beluister de podcast van Karen en Johan waarin ze nog meer vertellen over hoe hun werk impact maakt in de zorg! Of check onze vacatures en wie weet kom jij het team van Karen versterken.

Ontdek onze vacatures