Iebe, Isabelle en Bert hebben hun eerste maanden als software consultant in de zorg-IT erop zitten. In deze blog blikken ze terug op de start van hun carrière. Hoe hebben ze de eerste maanden ervaren en hoe verliep hun zoektocht naar werk?

Ontdek onze vacatures

Wat is jullie achtergrond en hoe hebben jullie ChipSoft leren kennen?

Isabelle: "Ik heb eerst Ergotherapie gestudeerd met aansluitend een master in de Klinische orthopedagogiek. Ik merkte echter dat het therapeutische gedeelte daarbij minder mijn ding was. Daarom besloot ik om de master in het Management en het beleid van de gezondheidszorg te behalen. Toen ik nadien op zoek was naar een job, sprak ik met een vroegere klasgenoot die hier al werkte. Hij vertelde me over zijn functie en het bedrijf en dat sprak me wel aan. Zo kwam ik hier terecht."

Iebe: "Ik heb Zorgtechnologie gestudeerd in Kortrijk. Tijdens mijn opleiding organiseerde de hogeschool een evenement waarbij je op speeddate kon met bedrijven. Ik sprak toen met een van de recruiters van ChipSoft en dat was een heel aangenaam gesprek. Tijdens mijn zoektocht naar werk heb ik hen opnieuw gecontacteerd en voor verschillende functies gesolliciteerd."

Bert: "Ik heb ook Zorgtechnologie gestudeerd, dus ik kende Iebe van tijdens mijn studies. Toen ik nog op zoek was naar een job, werkte Iebe net bij ChipSoft. Hij verwees me door naar de recruiter en na 2 gesprekken kon ik hier aan de slag."


Waarom hebben jullie voor zorg-IT gekozen?

Bert: "Zowel het werk als het bedrijf spraken me aan omdat het mooi aansloot op mijn studierichting. De focus ligt op de zorg, maar ook het aspect technologie en software zijn sterk vertegenwoordigd. Ik vind het ook fijn om met mensen om te gaan dus ik vond dat ik het gepaste profiel had om onder andere de werking van elektronisch patiëntendossier HiX uit te leggen aan eindgebruikers."

Isabelle: "Nadat mijn interesse voor zorg-IT gewekt was, bekeek ik ook verschillende video's op de website waarin medewerkers spreken over hun job. Daaruit blijkt dat je hier veel vrijheid krijgt en zelfstandig te werk kan gaan, wat ik heel belangrijk vind. Ook het sociale aspect waarbij je in contact komt met zorgprofessionals en mee zoekt naar de beste oplossingen leek me leuk. Daarnaast is het een heel jong team, dus er zijn veel collega's die ongeveer dezelfde leeftijd hebben als mezelf."

Iebe: "Het leek mij een leuk bedrijf met veel mogelijkheden. Er heerst ook geen typische hiërarchische structuur, het is eerder een platte organisatie. Bovendien draag je bij aan een betere zorg en heb je een gevarieerd takenpakket. Die combinatie van zaken maakte van ChipSoft een interessante werkplek voor mij!"


Hoe hebben jullie je eerste maanden op de werkvloer ervaren?

Iebe: "In het begin is het even zoeken naar hoe alles werkt, maar dat is natuurlijk normaal. Je wordt goed begeleid tijdens je opstartperiode en je wordt sterk aangemoedigd om vragen te stellen. Ik heb ook ontdekt dat als je de durf hebt om een bepaalde taak op jou te nemen en zelf initiatief neemt, dat zeker wordt gewaardeerd. Je krijgt veel groeikansen en dat is heel leuk."

Bert: "Als je hier begint, krijg je een buddy toegewezen die je aanspreekpunt is voor de eerste weken. Dat is erg handig: je kan erbij terecht met al je vragen en hij of zij volgt je inwerktraject mee op. Maar eigenlijk kan je aan iedereen je vragen stellen, want alle collega's zijn steeds bereid om je verder te helpen. Daarnaast volg je in het begin verschillende info- en kennissessies waardoor die eerste weken snel voorbij vliegen."

Isabelle: "Ik vond die sessies ook interessant. Je wordt echt ondergedompeld in de wereld van de zorg-IT en leert de organisatie en het product snel kennen. Zeker de specifieke kennissessies vond ik een meerwaarde, omdat ze je meteen een beeld geven van de software waarmee je zal werken. Het is ook wel leuk dat je tijdens je eerste dagen naar Amsterdam gaat: je ziet het hoofdkantoor en ontmoet je Nederlandse collega's."


Wat vinden jullie van de sfeer?

Bert: "Er heerst een open sfeer bij ChipSoft. Iedereen is gelijk en je kan aan iedereen alles vragen. Ook tijdens de lunch kan je over eender welk onderwerp babbelen. Dat geeft wel een fijn gevoel."

Isabelle: "Ik vind de sfeer hier ook heel aangenaam. Tijdens mijn eerste dagen zei een collega tegen mij: 'Je kunt je geen betere collega's voorstellen dan hier' en dat vond ik echt mooi om te horen. Het gaf mij meteen een gevoel van vertrouwen en ik weet dat ze er voor me zijn. Daarnaast vind ik het ook leuk dat er activiteiten voor en door collega's georganiseerd worden buiten de werktijden, waardoor je een andere band creëert."

Iebe: "Voor mij zijn de collega's ook de grootste troef. Raar maar waar: het werk gaat vlotter met je collega's om je heen. Het sociaal contact geeft me een boost."


Iets voor jou? 

Wil jij net als Iebe, Isabelle en Bert terechtkomen in een aangename werkomgeving waar je jezelf verder kan ontwikkelen? Bekijk dan zeker onze vacatures en misschien word jij binnenkort hun nieuwe collega!

Ontdek onze vacatures