Werken in de zorg-IT doet Benny al 7 jaar, sinds enige tijd als cloud software developer. In deze blog deelt hij zijn passie voor zorg-IT en specifiek voor onze cloud-based service Zorgplatform. Ook toont hij aan waarom het een interessant en belangrijk domein is binnen de zorgsector. Hopelijk kan hij deze passie binnenkort doorgeven aan een nieuwe collega!

Maak impact in de zorg als developer

Van werken in een fabriek naar werken als cloud software developer in de zorg-IT

Ik heb misschien een iets opmerkelijker parcours afgelegd tijdens mijn carrière. Voor ik besloot de overstap naar IT te maken, heb ik namelijk 8 jaar in een fabriek gewerkt. Van kinds af aan sprak IT mij al aan en hield ik ervan om computers uit elkaar te halen en ermee te knutselen. Na een graduaat programmeren kon ik uiteindelijk bij ChipSoft aan de slag als software developer.


Zorgplatform?

Na enkele jaren bij ChipSoft kwam ik via een collega in aanraking met cloud development. Ik kende er toen eigenlijk niets van, maar ik wilde mee op die kar springen. Ik ben nog steeds tevreden dat ik toen ben overgestapt naar het team van Zorgplatform. Met Zorgplatform verzekeren we dat patiëntgegevens op een veilige manier kunnen worden uitgewisseld tussen specialistische zorginstellingen. Daarnaast integreren we met verschillende health apps waardoor de juiste gegevens steeds inzichtelijk zijn voor zorgverleners en patiënten. Eigenlijk kan het platform beschouwd worden als een essentiële hub die de verschillende belanghebbenden met elkaar connecteert. We dragen bij aan een efficiënte en veilige gegevensuitwisseling waar zowel zorgprofessionals als patiënten baat bij hebben. Het is fijn om te bouwen aan een product waarvan je weet dat het impact maakt in de zorg.


Blijven innoveren

We werken steeds met de nieuwste technologieën. Op dit moment is dat in .NET 5 en binnenkort gaan we over op .NET 6. De ontwikkelingen van .NET worden dus op de voet gevolgd en we maken ook gebruik van het Microsoft Azure platform om onze software te ontwikkelen. Innovatie speelt een grote rol binnen de ontwikkeling van Zorgplatform en daarom is het belangrijk dat we blijven vernieuwen. Bij ChipSoft wordt volgens de scrum-methode gewerkt, waarbij over een periode van twee weken een aantal opdrachten worden uitgevoerd door het team.


Samenwerking en sfeer

Zorgplatform bestaat al in Nederland en in de nabije toekomst zal deze cloud-based service gelanceerd worden in België. Een spannende tijd dus! Samen met de rest van het team, dat in Nederland zit, tref ik alle voorbereidingen. Het is heel tof om deze volgende stap mee te mogen maken.

Ik vorm een hecht team met mijn collega's in Nederland en we kunnen steeds op elkaar rekenen. Er is ruimte om zelf je werkzaamheden te bepalen en vernieuwingen worden sterk aangemoedigd. Als iemand morgen 'the next best thing' ontwikkelt, dan zijn wij de eersten om dat te omarmen. Bovendien is iedereen behulpzaam en kan je met je vragen bij elkaar terecht. Ook tussen de collega's in het kantoor in Antwerpen heerst er een hele leuke sfeer. Er wordt veel gelachen, hier en daar een grapje uitgehaald en iedereen is erg sociaal. De perfecte werkomgeving dus!


Grootse plannen

Zorgplatform is een zeer boeiend en uitdagend domein. Ik geloof ook dat cloud development de toekomst is en het is mijn grootste droom om Zorgplatform mee uit te bouwen op de Belgische markt, met klanten die er ook de meerwaarde van inzien. De eerste stap daarbij is de versterking van het team. Wij zijn op zoek naar iemand die mij komt vergezellen en ik kijk ernaar uit om die coachingrol op mij te nemen. Ik wil de kennis die ik de afgelopen jaren heb opgedaan graag delen en die persoon naar een hoger niveau tillen, net zoals ze destijds bij mij hebben gedaan.


Iets voor jou?

Klinkt het verhaal van Benny interessant en heb je zin om als (cloud) software developer impact te maken in de zorg? Bekijk dan zeker onze vacature en misschien mogen we je binnenkort verwelkomen bij ChipSoft!

Ontdek onze vacatures