“Bij ChipSoft verbeter ik de patient outcome op macroniveau”

 • Pieter ging in volle coronaperiode aan de slag als Pre Sales Consultant in ons team Marketing & Sales. Sinds een vijftal maanden presenteert hij (voorlopig remote) zijn kennisgebieden in de software 'HiX' aan prospects en klanten en beantwoordt hij hun vragen. Hij vertelt hoe hij als verpleegkundige bij een IT-bedrijf het verschil maakt voor de gezondheidszorg.

  Wil jij ook meewerken aan de IT-ondersteuning van de gezondheidszorg? Bekijk de vacature voor Pre Sales Consultant.


  De zorg moet digitaliseren

  "Na mijn bacheloropleiding verpleegkunde wou ik ook de andere aspecten van de gezondheidszorg leren kennen, dus ging ik voor een master in de verpleegwetenschappen. Met die academische vorming kreeg ik een breder perspectief op de gezondheidszorg vanuit diverse invalshoeken: management, sales, onderzoek, clinical trial, financieel, IT... Verpleegkunde is een mooie, gevarieerde job die technische, inhoudelijke en medisch-klinische kennis combineert. Voor mij was de zorgrelatie met de patiënt het belangrijkste. Toch wist ik altijd dat het voor mij een job met een vervaldatum was.

  In het UZ Leuven werkte ik als verpleegkundige op de post-anesthesie-zorg-afdeling (PAZA), de recovery dus. Daar mocht ik samen met enkele collega's het elektronisch patiëntendossier (EPD) voor de PAZA en de dagzaal chirurgie vernieuwen. Het was interessant me in de software te verdiepen. Dat project is eigenlijk ook het fundament geweest van de job die ik nu uitoefen. Mijn focus verschoof naar IT en ik geloofde  steeds meer in de digitalisering van de gezondheidszorg om processen te vereenvoudigen en de patiënt te betrekken.


  Van verpleegkunde naar IT

  Hoe ik dan specifiek bij ChipSoft terechtkwam? Ik kende het bedrijf en wist dat klant-ziekenhuizen ZOL en AZ Delta tevreden waren van de software. En mijn ex-collega Wouter, die in het UZ meewerkte aan het EPD-project en een jaar voor mij de overstap had gemaakt naar ChipSoft, was lovend over bedrijf en product. Dat heeft me over de streep getrokken.

  Tijdens corona beginnen, was niet evident: ik kon veel van mijn nieuwe collega's nog niet persoonlijk leren kennen en de werksfeer nog niet echt ervaren. Maar ChipSoft en mijn collega's hebben er wel alles aan gedaan om het zo comfortabel mogelijk te maken. Alle middelen zijn er om remote te werken, maar toch kan ik niet wachten om op kantoor te gaan werken.


  Mijn job

  Ik kreeg een aantal domeinen of kennisgebieden toegewezen waarin ik me zal verdiepen: heelkunde en orthopedie, cytostatica en oncologie, tandheelkunde, verpleegkunde en CSA. Dat is een heel pakket, maar ik zie het helemaal zitten. De functionaliteiten zelf zijn mooi, wat het fijn maakt om ermee bezig te zijn. Ik ben me volop aan het inwerken.

  Pre Sales Consultant is een heel diverse functie. Een belangrijk aspect is het presenteren van het product aan (potentiële) klanten. Als ik een aanvraag voor een demonstratie krijg, organiseer ik afspraken met de relevante collega's om te bekijken welke functionaliteiten voor het ziekenhuis interessant zijn en wat ze allemaal willen zien. Je moet proactief zijn en het hele proces zelf in handen nemen.

  Mijn achtergrond in de zorg komt in het contact met klanten goed van pas. Als ik demo's geef aan verpleegkundigen, kan ik vanuit eigen ervaring anticiperen op vragen of opmerkingen. Ik besef bijvoorbeeld dat dubbelcontroles voor bepaalde medicatietoedieningen omslachtig kunnen lijken. Dan benadruk ik het belang daarvan en toon ik aan hoe eenvoudig het is. Je publiek merkt dat je hun moeilijkheden en frustraties echt begrijpt.

  Het is fijn om over jouw specifieke domein kennis over te dragen en verduidelijking te geven. Behalve tijdens demonstraties doe ik dat ook schriftelijk bij het beantwoorden van vragen van prospects (in het kader van aanbestedingen) of klanten. Zo had Ziekenhuis Oost-Limburg onlangs enkele vragen over het voorschrijven van cytostatica. Door extra uitleg te geven en zaken op te helderen, wordt het proces niet alleen versneld maar gaat het ook op een veilige manier gebeuren: op de correcte tijdstippen, met de juiste bijmedicatie, et cetera.

  Gastcolleges voor studenten zijn ook een leuk deel van ons werk, en heel belangrijk voor onze naambekendheid als softwareleverancier voor de zorg. En om studenten te enthousiasmeren voor deze job, want het werken hier is niet alleen leuk maar geeft ook veel voldoening omdat je echt impact kunt maken in de zorg.

  Focus op de patient outcome

  Verpleegkundige word je vanuit je interesse in het welzijn van de patiënt. De patient outcome is altijd het belangrijkste, en dat geldt ook in de zorg-IT. Onze software draagt bij tot betere patiëntzorg. Het commerciële aspect moet altijd bijzaak zijn in de gezondheidszorg.

  Ik geloof echt dat ons product de workflow op de beste manier ondersteunt en de registratielast vermindert. Zorgverleners krijgen alle nodige informatie overzichtelijk gepresenteerd en verliezen minder tijd aan registraties. Dat geeft hen meer tijd voor de patiënt, wat positief is voor de klinische patient outcome, maar ook voor het mentale welzijn en de ervaring van de patiënt in het ziekenhuis.

  Als verpleegkundige krijg je hier een globalere kijk op de zorg. Op de werkvloer beteken je heel veel voor je patiënten op de afdeling. Maar bij ChipSoft kan je iets doen dat over verschillende ziekenhuizen heen effectief de patiëntzorg verbetert. Dus als je op macroniveau het verschil wil maken, is ChipSoft een goede keuze."

   

  Wil jij ook van perspectief veranderen en op macroniveau iets betekenen voor de zorg? Dan is een job als Pre Sales Consultant wellicht iets voor jou! Check de vacature en stel je kandidaat!


  Meer blogs lezen
Gerelateerde blogs: Marketing & Sales

Teamleider pre sales Sofie Marketing & Sales
"Met onze IT het verschil maken voor de zorg"
Product expert Sofie overtuigt geïnteresseerde zorginstellingen van de kracht van onze software. Lees waarom zij de overstap maakte van de zorg naar zorg-IT.
Lees meer
Productspecialist Rick bereidt een demo voor Marketing & Sales
“Geslaagde demonstraties als kroon op het werk”
Pre sales consultant Rick werkt op de afdeling Marketing & Sales in Antwerpen. Hij vertaalt de functionaliteiten in HiX naar overtuigende demonstraties en brengt zo onze software aan de man. "De presentaties zijn de kroon op het werk."
Lees meer
https://assets.chipsoft.com/PublishingImages/BE%20site/Nieuws/2020/3Y5A2627.jpg Research & Development
"Best of both worlds: ontwikkelen voor de zorg"
​"Voor mij is het belangrijk dat ik voor de gezondheidssector werk. Het feit dat ziekenhuizen levens redden, en je hen daar indirect bij kan helpen met goede software, is fantastisch. Het voelt alsof ik echt iets nuttigs doe."
Lees meer