Een nieuw jaar staat voor nieuwe kansen. We kijken alvast met frisse energie uit naar een positief 2023. Maar eerst blikken we nog een laatste keer terug en delen we onze vijf best gelezen artikelen van 2022 met u.

1. De zorg van de toekomst: datagedreven en patiëntgericht

Datagedreven zorg of data driven healthcare is een hot topic dat de laatste jaren sterk is toegenomen. Ziekenhuizen zetten steeds meer in op de analyse van hun medische data om zo de koers van hun zorginstelling bij te sturen. Ook AZ Delta erkent het belang van datagedreven zorg en wil met het leer- en innovatiecentrum RADar inspelen op technologische ontwikkelingen en innovatie in de zorg. Wij spraken met Peter De Jaeger, chief innovation officer van RADar, en dr. Luc Harlet, medisch directeur van AZ Delta, over hun visie op datagedreven zorg.

Lees meer

2. 2022: een jaar vol groei en nieuwe Belgische ontwikkelingen

We hebben het afgelopen jaar niet stilgezeten. ChipSoft België is in volle groei, wat zorgde voor een goedgevuld 2022. Op het kantoor in Antwerpen blikken Hans Mulder, CEO, en Joke Vermeire, teamleider Marketing & Sales, samen terug. Joke bevraagt Hans naar de gerealiseerde ontwikkelingen van het afgelopen jaar en ze sluiten af met een vooruitzicht op wat 2023 voor België rondom zorg-IT in petto heeft.

Lees meer

3. Een EPD-implementatie: hoe gaat dat in zijn werk?

Voor zorginstellingen is een grote software-implementatie geen dagelijkse kost. Het is een intensief en complex traject waar verschillende zaken bij komen kijken. Als zorginstelling wilt u verzekerd zijn van een robuuste IT-partner die dit traject gedegen kan uitvoeren. Dit artikel geeft de structuur van het EPD-implementatietraject bij ChipSoft weer. Met meer dan 35 jaar ervaring op zak delen we graag onze inzichten.

Lees meer

4. "Efficiëntie in het medisch dossier is erop vooruit gegaan"

Op 17 juni nam GZA Ziekenhuizen ons elektronisch patiëntendossier HiX definitief in gebruik. Dr. Frederic De Meulder, medisch diensthoofd pediatrie, motiveerde en ondersteunde zijn dienst tijdens het implementatietraject van HiX. Hij kijkt terug op deze periode en deelt zijn ervaringen als arts.

Lees meer

5. De 5 meestgestelde vragen over een EPD-implementatie

De implementatie van een elektronisch patiëntendossier (EPD) is een complex traject dat veel tijd en energie van ziekenhuizen en hun medewerkers vergt. Vanzelfsprekend zijn er heel wat vragen en bezorgdheden. Dit artikel legt de vijf meestgestelde vragen over een EPD-implementatie bloot en geeft meteen antwoorden, tips en tricks.

Lees meer