​Het Samen naar betere zorg Festival stond donderdag bol van inspiratie, inhoudelijke parallelsessies en ontmoetingen. Honderden professionals op het snijvlak van zorg en ICT zochten elkaar op om te netwerken en inzichten uit te wisselen over HiX, de zorg-ICT van nu en van de toekomst.

Inspirerende keynotes

Na het openingswoord door Hans Mulder, CEO van ChipSoft, betraden respectievelijk Huib Modderkolk, Femke Nijboer en Mirjam van Velthuizen het podium met inspirerende verhalen. Waar bestsellerauteur Huib Modderkolk de zaal meenam in de wereld van digitalisering en beveiliging en wetenschapper Femke Nijboer haar licht scheen over de popularisering van de neurowetenschappen, gaf bestuurder Mirjam van Velthuizen inzicht in de werkwijze van het UMC Utrecht bij het toepassingen van zorginnovaties.

Diverse markten en thema's  

Onder de vakkundige leiding van dagvoorzitter Lars Duursma verdeelden de bezoekers zich ’s middags over de verschillende parallelsessies en het festivalterrein. Daar kwamen strategische thema’s als samenwerking tussen alle zorglijnen en capaciteitsmanagement uitgebreid aan bod. Ook verrijkten de bezoekers hun kennis over de HiX-ondersteuning voor alle zorgmarkten, het faciliteren van een regierol voor zorgprofessionals én patiënten en datagedreven zorg. Bovendien bezochten zij in grote getalen de stands van Zorgplatform, zorgondersteunende klinische processen zoals VTGM en dialyse, en van Datawarehouse.

Partnership belangrijk

Willem Wiegersma, voorzitter raad van bestuur van revalidatiecentrum Basalt. "Dit festival en deze toplocatie nodigden uit om in gesprek te gaan met zowel onze leverancier als collega-zorginstellingen. Wij hebben onlangs gekozen voor HiX en na een rondje over het HiXperience-terrein ben ik wederom bevestigd in die keuze. ChipSoft en Basalt gaan samen iets nieuws doen - het EPD in de cloud - en dan is een goed partnership heel belangrijk. Dit soort bijeenkomsten helpt daarbij."

Ideeën uitwisselen

Corne Mulders, CIO van UMC Utrecht: "Dit was een fantastisch, inspirerend festival, met interessante sprekers en actuele onderwerpen. Wat ik echt mooi vond, is dat het niet alleen inhoudelijk interessant is, maar ook vermakelijk. De zorg is best een kleine wereld, dus het is leuk om collega's uit andere zorginstellingen weer eens te spreken en ideeën uit te wisselen. Bovendien is het heel professioneel georganiseerd. Complimenten! Ik geloof zeker dat we de zorg weer beter gaan maken met elkaar." 

Warm welkom

Bruno de Geest, Manager ICT van het Antwerpse ZNA , dat onlangs samen met GZA koos voor HiX: "Het was voor ons de eerste keer op het Samen naar betere zorg Festival en het voelde als een warm welkom. Qua timing kon het niet beter, een kleine week na de bekendmaking dat wij met HiX gaan werken. Veel informatie over HiX is nieuw en dus interessant voor ons. We hebben veel live demo's kunnen zien van allerlei onderdelen en op informele wijze kennisgemaakt met mensen uit de Nederlandse zorg en medewerkers van ChipSoft."