ChipSoft heeft samen met het Bravis ziekenhuis en Philips gewerkt aan een rechtstreekse koppeling tussen de Philips Biosensor, patiëntmonitoring, geavanceerde algoritmes en het elektronische patiëntendossier. Metingen van de pleister komen daardoor direct in het dossier terecht. Dat scheelt administratie en levert kostbare tijd op. Bravis gaat de pleister en de koppeling de komende drie maanden uitproberen.

De Biosensor van Philips meet doorlopend hartslag, ademhaling en heeft een valdetectie. De pleister zorgt voor vroegtijdige herkenning van disbalans van de patiënt én het bespaart tijd. Redenen voor Bravis om de pleister te willen testen. Er was alleen nog geen rechtstreekse koppeling met het patiëntendossier. Tot nu, want inmiddels wordt de koppeling als eerste ziekenhuis in Nederland in het Bravis ziekenhuis getest.

Marcel Swijnenburg, zorgmanager Bravis ziekenhuis: “Ik ben trots op onze samenwerking met Philips en ChipSoft. De biosensor is een innovatie die we heel graag wilden uitproberen en met de koppeling hebben we daar als ziekenhuis iets extra’s aan kunnen toevoegen. Door de uitwisseling van data tussen de verschillende systemen neemt de kwaliteit van zorg toe en wordt er doelmatiger gewerkt. Dit is een goed voorbeeld van digitale innovaties die nodig zijn om de zorg in de toekomst nog veiliger, patiëntgerichter en efficiënter te maken.”
Diana Kodde, teamleidinggevende: “Dit is een mooie stap vooruit. De komende tijd gaan we kijken hoe dit in de praktijk werkt.”