Zorgprofessionals willen zo effectief en efficiënt mogelijk zorg verlenen. De nieuwe manier van consultregistratie binnen HiX sluit hier volledig op aan. Slimme vooringevulde sjablonen zijn in no-time naar wens aanpasbaar en acties kunnen rechtstreeks vanuit het consultformulier worden uitgezet. Dit levert gemak, overzicht en tijdwinst op.


Hoe kunnen we behandelaars nóg beter ondersteunen tijdens hun consult? Die vraag stond centraal tijdens de doorontwikkeling van de consultregistratie in HiX. Dit resulteerde in een intuïtieve oplossing die behandelaars tijdens hun consult de juiste informatie en op het juiste moment aanreikt. Meerdere tests wijzen uit dat zorgprofessionals hierdoor veel minder tijd kwijt zijn aan registreren. Dit is een van de belangrijke vernieuwingen die later dit jaar beschikbaar komen in HiX 6.1. Nieuwsgierig? Lees mee hoe een cardioloog de ‘consultregistratie 6.1’ in de praktijk uittest.


Zelflerend protocol

De cardioloog voert tijdens zijn consult in dat zijn patiënt last heeft van de aandoening ‘angina pectoris’. Na het typen van drie letters reikt HiX een kant-en-klaar protocol aan. Eén muisklik later staat een vooringevulde opzet van het consultverslag in zijn scherm. De opzet is onder meer gebaseerd op alle consulten die de cardioloog eerder voor patiënten met deze aandoening registreerde. Vraagt hij bij veel patiënten een echo aan? Dan neemt HiX de echo-aanvraag automatisch over in het protocol.


Flexibele sjablonen

De voorgestelde sjablonen binnen het protocol zijn flexibel. Het verwijderen, aanpassen of toevoegen van elementen is heel eenvoudig. Meer, minder of andere medicatie? Ernstigere pijnklachten? Doordat het zo is aan te passen levert de arts snel zorg op maat. HiX helpt bovendien met standaardteksten. Het zet steekwoorden om in complete zinnen zodat bevindingen snel kunnen worden vastgelegd. Ook het ophalen van uitslagen gaat eenvoudig in het consult.


Direct acties uitzetten

De cardioloog kan al zijn acties direct vanuit de consultregistratie uitzetten. Van medicatie aanvragen tot het inplannen van afspraken bij collega’s. Uitstapjes naar order- of medicatieformulieren behoren tot het verleden.


Alles in één scherm

Continu heeft de cardioloog een volledig en actueel overzicht van de situatie van zijn patiënt. Terwijl hij informatie in het consult verwerkt, kan hij in hetzelfde scherm onder meer labuitslagen, medicatie, allergieën en eerdere consultverslagen inzien.


Inzichtelijk als naslag

Terug naar de cardioloog. In willekeurige volgorde legt hij informatie vast en zet hij acties uit: alles verschijnt volledig uitgeschreven en gestructureerd in zijn consultverslag. Dit verslag is direct als naslag inzichtelijk voor elke behandelaar. Ook de relatie tussen de klachten en het daarna ingezette beleid is hierin inzichtelijk.