Zorgprofessionals hebben behoefte aan intuïtieve software waarmee ze met minimale handelingen een maximaal resultaat bereiken, in iedere situatie en op elk toestel. ChipSoft biedt met HiX een EPD waarin elke zorgverlener, ook de onervaren computergebruiker, gemakkelijk de weg vindt.


Usability in HiX

HiX voorziet alle gebruikers van uitgekiende ondersteuning in functie van hun specifieke werkproces. Zij hebben steeds alle relevante informatie en functionaliteiten binnen handbereik op eender welk device. Het EPD is bovendien consistent en logisch ingericht.

Alle onderdelen zoals invoerfunctionaliteiten, werklijsten en andere overzichten zijn op een vaste, logische plaats te vinden, waardoor HiX zeer herkenbaar is voor elke gebruiker. Het functionele kleurgebruik en de duidelijke pictogrammen zorgen ervoor dat zorgverleners zich moeiteloos een duidelijk beeld kunnen vormen van de patiënt. HiX faciliteert ook een vlotte, intuïtieve en patiëntveilige gegevensregistratie. Zo ondersteunt het EPD touch en spraak en wijst het de gebruiker op fouten, doet het suggesties en denkt het mee met de zorgverlener.


Eenvoudig te personaliseren

Om het gebruiksgemak nog te vergroten, biedt HiX elke zorgverlener de mogelijkheid zijn/haar eigen view naar wens te finetunen. Van de schermindeling en favoriete functionaliteiten tot snelteksten: voor elke gebruiker onthoudt HiX de persoonlijke voorkeuren. Zo werkt iedereen altijd en overal in de vertrouwde – gepersonaliseerde – digitale werkomgeving.


Alle devices

HiX weet waarmee zorgverleners bezig zijn, welke toepassingen ze nodig hebben en op welk device ze werken. Het maakt niet uit of dat een vaste pc is, een smartphone of een tablet. HiX biedt altijd een taakgerichte oplossing aan in optimale presentatievorm, en is daarbij altijd op maat van de gebruiker en het device.


Proactief User Experience-team

ChipSoft voert voortdurend optimalisaties door op het vlak van gebruiksvriendelijkheid. Een gespecialiseerd UX-team werkt fulltime aan het bewaken en verder optimaliseren van de gebruikerservaring in HiX. Het team werkt volgens bewezen internationale standaarden en volgt de nieuwste trends en wetenschappelijke ontwikkelingen op het gebied van mens-computerinteractie.

Bij de ontwikkeling van nieuwe of de doorontwikkeling van reeds bestaande functionaliteiten wordt het UX-team steeds nauw betrokken. Daarnaast analyseren en evalueren de teamleden ook het gebruiksgemak van reeds geïmplementeerde oplossingen op de werkvloer. Met innovatieve observatiemethodes wordt tot in detail geïnspecteerd hoe zorgprofessionals met de software werken, waarna HiX verder voor elke gebruikersgroep verder wordt afgestemd op de werkprocessen, wensen en behoeften.


Voordelen

  • Een gebruiksvriendelijk en intuïtief EPD
  • Op maat van elke zorgverlener
  • Consistent en herkenbaar
  • Mogelijkheden tot personaliseren
  • Voortdurende optimalisatie van de user experience


Meer weten?

Neem voor meer informatie contact op met communicatie@chipsoft.be.