​HiX ondersteunt uw organisatie optimaal bij het behalen en behouden van kwaliteitslabels zoals NIAZ, JCI en EMRAM. Dankzij de verregaande ondersteuning die ze genieten, zijn veel klanten van ChipSoft geaccrediteerd door verschillende instanties.


Accreditaties en HiX


JCI

Met HiX beschikken zorgorganisaties over zorg-ICT die hen optimaal ondersteunt bij het behalen en behouden van het JCI-keurmerk. De certificering focust op de 'International Patient Safety Goals' (IPSG), zes doelen met betrekking tot patiëntveiligheid. Naast patiëntgerichte standaarden zoals toegankelijkheid, patiëntgerichtheid en continuïteit van zorg hanteert JCI ook organisatiestandaarden, onder andere met betrekking tot kwalificaties van medewerkers en leiderschap. Elke IPSG bevat objectief meetbare elementen, die aan het beleid en de praktijk worden getoetst.


NIAZ

HiX helpt zorginstellingen ook bij het behalen en behouden van een NIAZ-accreditatie. NIAZ staat voor Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg. De organisatie speelt een belangrijke rol in het waarborgen van de kwaliteit van de gezondheidszorg in Nederland en Vlaanderen. Met een accreditatie erkent NIAZ dat de zorginstelling op een kwalitatieve, veilige manier zorg biedt, en zich inzet om voortdurend de kwaliteit te verbeteren.


EMRAM

Het Electronic Medical Record Adoption Model, of EMRAM, is een standaard voor de graad van digitalisering van het zorgproces. Het hoofddoel van dit model, ontwikkeld door Healthcare Information and Management Systems Society (HIMSS), is een hoger niveau van patiëntveiligheid te bereiken in de zorg. Een optimale inzet van ICT moet zorgen tot een betere gezondheidszorg. Het model heeft 8 niveaus, waarbij een organisatie op niveau 8 volledig papierloos werkt. Verschillende ziekenhuizen die werken met HiX zijn op weg naar EMRAM Stage 7 status, het op één na hoogste niveau van digitalisering.

Wilt u met uw organisatie ook in aanmerking komen voor een accreditatie? We helpen u graag.


Voordelen

  • Accreditaties waarborgen kwalitatieve zorg
  • Gerechtvaardigd patiëntvertrouwen
  • Inzicht in kwaliteitssysteem
  • Interessant voor ziekenfondsen


Meer weten?

Neem voor meer informatie contact op met communicatie@chipsoft.be.