Vandaag hebben we de prijs van de ChipSoft Charity Challenge 2017 uitgereikt aan de Kinderafdeling/het Kinderbrandwondencentrum van het Rode Kruis Ziekenhuis. De cadeautjes werden direct uitgepakt en uitgeprobeerd door Caitlyn, patiëntje van de kinderafdeling.


De Stichting Vrienden van het Rode Kruis Ziekenhuis won twee kinderfietsjes met een infuusaansluiting door eind vorig jaar mee te doen met onze feestdagenactie. Met deze jaarlijkse actie geven wij alle zorgprofessionals de gelegenheid een donatie te winnen voor een doel waar zij achter staan. Dit kan een grootschalig en landelijk bekend doel zijn, maar ook een kleinschalig doel. De stichting wilde deze fietsjes graag winnen voor de kinderafdeling.

“Voor patiëntjes met brandwonden, vaak voor langere tijd opgenomen in het ziekenhuis, is het heel belangrijk om te mobiliseren”, aldus pedagogisch medewerkster Marleen Beemsterboer. “Dit is goed voor de genezing van de wonden. Bovendien is fietsen leuk en worden kinderen er blij van. Speciaal voor deze kinderen worden de fietsjes binnenkort voorzien van een infuuspaal. We zijn ChipSoft ontzettend dankbaar voor deze mooie gift.”