ChipSoft is al jaren marktleider in Nederland wat betreft zorg-ICT. Dankzij onze ruime ervaring en voortdurende drang naar innovatie voorzien wij zorginstellingen van toekomstbestendige softwareoplossingen. Sinds juni 2017 gebruikt ook het Erasmus MC, het grootste academisch ziekenhuis van Nederland, het EPD van ChipSoft. 


Grootste ooit

De overgang naar het nieuwe systeem werd maandenlang intensief voorbereid, waarbij grote hoeveelheden gegevens (data) werden overgezet. Sinds de succesvolle livegang van HiX registreert het Erasmus MC alle gegevens van zijn duizenden patiënten in het systeem. Het gaat dan ook om de grootste ICT-operatie die de Nederlandse gezondheidszorg ooit heeft gekend. 


Meer regie

Het nieuwe dossier is ontworpen om patiënten nog beter van dienst te kunnen zijn. Het Erasmus MC verhuist in 2018 naar een gloednieuw, innovatief en technologisch hoogwaardig ingericht ziekenhuis. Het elektronisch patiëntendossier is een voorbereiding op de nieuwe manier van werken op die locatie, waarbij de patiënten meer regie krijgen. Zij kunnen in de toekomst bijvoorbeeld zelf elektronisch 'inchecken' in het Erasmus MC.


Complexere zorg

HiX sluit tevens aan bij belangrijke ontwikkelingen in het Erasmus MC. Net als in België, wordt de aard van de aandoeningen van patiënten steeds complexer. Zij bereiken hoge leeftijden en krijgen vaak te maken met een veelvoud aan ziekten. De behandeling van deze patiënten vereist een goede samenwerking van diverse medische vakgebieden. Het nieuwe patiëntendossier voorziet in een efficiënte en overzichtelijke verslaglegging van deze samenwerking.


Trots

Hans Mulder, CEO van ChipSoft: ”Wij zijn ontzettend trots op de enorme prestatie die het team van Erasmus MC heeft geleverd om de overstap naar HiX binnen de gestelde termijn en binnen het gestelde budget te realiseren. We kijken erg uit naar de samenwerking met het grootste academisch ziekenhuis van Nederland. Met HiX beschikt het Erasmus MC over een ultramodern platform dat de patiëntenzorg zowel intern als ketenbreed integraal ondersteunt. Bijna alle ziekenhuizen in de regio Rotterdam werken met HiX of gaan werken met HiX, waardoor Erasmus MC veilig en snel patiëntgegevens met die instellingen kan uitwisselen.”