ChipSoft onderhoudt al jarenlang een succesvol partnership met Microsoft. HiX maakt namelijk gebruik van het Microsoft platform en integreert heel wat innovatieve producten uit het Microsoft portfolio. Onder meer dankzij deze samenwerking levert ChipSoft innovatieve, complete en toekomstbestendige software. ChipSoft ondersteunt hierbij verschillende soorten zorginstellingen, ook indien deze meerdere locaties omvatten. 


Een groot deel van de zorginstellingen wereldwijd – dus ook in België – maakt reeds gebruik van het operating systeem van Microsoft. Dit biedt heel wat voordelen voor de inzet van de ChipSoft-software. Het biedt de ideale setting om de look & feel van het product te optimaliseren en de gebruiksvriendelijkheid van het systeem te maximaliseren. 

In de (door)ontwikkeling van haar EPD besteedt ChipSoft bijzondere aandacht aan de verschillende principes van user experience. Denk hierbij aan het intuïtieve karakter van de software, de snelheid en het gemak waarmee de zorgverlener registreert, en de consistentie, overzichtelijkheid en flexibiliteit van het EPD. Het toegewijde User Experience team van ChipSoft ziet erop toe dat deze principes reeds gedurende de ontwikkelfase maximaal worden toegepast. 


“Microsoft voorziet ons van bewezen oplossingen en innovatieve technologie, zodat wij de meest innovatieve zorg-ICT-oplossingen kunnen leveren”, aldus Hans Mulder, algemeen directeur van ChipSoft. Zo voorziet het in de mogelijkheid intelligente mHealth-oplossingen te ontwikkelen die patiëntgerichte behandelprocessen ondersteunen. Deze sluiten bovendien in één werkstroom naadloos aan op de administratieve werkprocessen. Met HiX zijn zorginstellingen zeker van een toekomstbestendige oplossing. 

Alexander Monro: